2980 H  PRACOVNÍK V POTRAVINÁRSTVE
– VÝROBA TRVANLIVÝCH POTRAVÍN

Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

Dĺžka prípravy:


Stupeň vzdelania:


Podmienky prijatia:


Charakteristika obsahu vzdelávania a prípravy:

Všeobecná zložka vzdelávania v odbore vychádza zo skladby všeobecno-vzdelávacích predmetov učebného plánu.
V jazykovej časti vzdelávania je príprava zameraná na slovnú a písomnú komunikáciu, na ovládanie odborného prejavu v slovenskom jazyku, na vyjadrovanie v bežných situáciách spoločenského alebo pracovného styku v anglickom jazyku.
V časti odborného vzdelávania je vzdelávanie zamerané na oblasť teoretickú a praktickú. Absolvent je pripravený na výkon odborných technických a technologických činností v jednotlivých oblastiach potravinárskeho priemyslu. V oblasti dehydratovaných výrobkov ovláda vlastnosti surovín potrebných na ich výrobu, postupy konzerva?ných metód, prípravu polievok, bujónov, fixov, papyrusových hmôt. V oblasti spracovania mäsa pozná druhy mias, spôsob konzervácie, výrobu mäsových výrobkov. V oblasti pekárstva pozná suroviny na výrobu chleba, pečiva a cukrárskych výrobkov, ovláda balenie výrobkov a ich expedíciu, vie posúdiť chyby výrobkov v jednotlivých oblastiach potravinárskej výroby. Absolvent ovláda základné princípy hygienických predpisov.

Výhody absolventa:

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok