KRÚŽKOVÁ ČINNOSŤ

Cvičenia z matematiky

Práca vychádza z porieb žiakov a zameriava sa na preberané učivo na hodinách matematiky (doučovanie), konzultácie k súťaži "KLOKAN" a prípravu žiakov na skúšky.

Krúžok vedie: Mgr. Margita Dobrotková

Filmová a televízna tvorba

Cieľom krúžku je snaha zoznámiť študentov s kvalitnou filmovou a televíznou tvorbou slovenských i svetových tvorcov, režisérke a herecké osobnosti, ale taktiež úsilie poukázať na možnosti tohto druhu umenia pri formovaní duše, charakteru a etických hodnôt mladého človeka.

Krúžok vedie: Mgr. Dagmar Vavrová

Flambujeme, miešame, tranžírujeme

V danom krúžku sa žiaci oboznámia najskôr teoreticky s vyššou formou zložitej obsluhy. Po abslovovaní teoretických hodín budú žiakom predvedené ukážky praktické, následne budú žiaci pracovať samostatne. Žiaci budú počas krúžku absolvovať aj exkurzie v závodoch s vyššou formou zložitej obsluhy.

Krúžok vedie: Ing. Helena Rendeková

Florbalový krúžok

Úlohou florbalového krúžku je osvojenie pravidiel florbalu; zlepšenie hernej činnosti jednotlivca vo florbale (t.j. streľba, prihrávanie, obchádzanie súpera), spolupráce žiakov v kolektíve, zlepšovanie morálno-vôľových vlastností žiakov; príprava žiakov na reprezentáciu školy. Príprava na školský turnaj vo florbale.

Krúžok vedie: Mgr. Štefan Mjartan


Futbalový krúžok

Nácvik a zdokonaľovanie herných činností jednotlivca. Upevňovanie morálno-vôľových vlastností. Rozvoj súťaživosti. Nácvik taktických situácií. Výber žiakov do reprezentácie školy.

Krúžok vedie: Mgr. Štefan Fialka

Gastronomický krúžok

Krúžok je určený pre žiakov gastronomických odborov, jeho cieľom je dozvedieť sa viac o nových trendoch v gastronómii a vedieť pripraviť nové recepty či precvičiť si dokončovanie jedál pred hosťom (miešanie nápojov, dochucovanie, flambovanie, tranžírovanie).

Krúžok vedie: PaedDr. Kvetoslava Ďurčová

Gastronomicko-sommeliersky krúžok

Venujeme sa zručnostiam z oblasti ako prípravy jedál, tak jednoduchej, zložitej obsluhy, zameriavame sa na podávanie nápojov. Zdokonaľujeme nadobudnuté techniky, overujeme si teoretické poznatky.

Krúžok vedie: Mgr. Katarína Bajánová


Hľadáme talenty

Cieľom krúžku je hľadať talenty žiakov v rôznych druhoch umenia, spropagovať ich a zapájať do školských súťaží a podujatí.

Krúžok vedie: Mgr. Viera Vatrtová

Hodvábne potešenie

Cieľom krúžku je oboznámenie sa s históriou hodvábu a osvojenie si rôznych techník maľby na hodváb. Maľovanie a farbenie hodvábu má viacero variant. Študentky si tak môžu vyskúšať techniku batiky, prácu s kontúrami, rôzne efekty pomocou soli či vody. Hotové dielka sa tak stávajú skutočným potešením.

Krúžok vedie: Mgr. Katarína Ďurišová


Keratín v kaderníckej praxi

Príprava zákazníčky v salóne, vysvetlenie procesu predlžovania vlasov, výber vhodnej techniky predlžovania. Uzatváranie zmluvy so zákazníčkou, výber vhodných prameňov, praktické prevedenie.

Krúžok vedie: MOV Bc. Anita Mašlonková

Komunikačné zručnosti v anglickom jazyku

Cieľom krúžkovej činnosti je umožniť študentom, aby si zlepšili svoje vyjadrovacie schopnosti v anglickom jazyku v ústnom a písomnom prejave precvičovaním všetkých štyroch jazykových zručností (rozprávanie, písanie, počúvanie, čítnie), dopĺňaním a rozširovaním slovnej zásoby a upevňovaním gramatiky.

Krúžok vedie: Mgr. Alexandra Némethová

Krásne nechty – zdobenie

Rôzne techniky zdobenia a ošetrovania nechtov.

Krúžok vedie: MOV Mgr. Klaudia Klamárová

Krúžok informatiky a internetu

Rozšírenie učiva informatiky, práca na internete, zameranie aj na záverečné práce končiacich ročníkov.

Krúžok vedie: Mgr. Eva Bátorová

Krúžok informatiky a internetu


Krúžok dopĺňa učivo informatiky – podrobnejší kancelársky balík MS Office, práca na internete, záverečné práce hlavne študiného odboru vlasová kozmetika.

Krúžok vedie: Mgr. Jana Zubálová

Krúžok vyrezávania ovocia a zeleniny

Krúžok býva každý štvrtok od 15.00 do 17.00 hod. v Aklube. Momentálne krúžok navštevuje 11 žiakov z gastronomických odborov. Vyrezávame do rôzneho ovocia a zeleniny podľa plánu krúžku, pripravujeme rôzne ozdoby na akcie v rámci školského závodu Aklub, zdobíme aj syrové misy, nárezové misy, ozdoby pripravujeme na predjedlá i hlavné jedlá. Pripravovali sme aranžmány zo zeleniny k Valentínovi na zámku v Bojniciach, pripravujeme školské kolá vo vyrezávaní, tento rok to bude tretí ročník. Zúčastňujeme sa školských podujatí a reprezentujme našu školu napr. výstava Učeň v Trenčíne, Námestie slobody v Prievidzi – prezentácia škôl a pod.

Krúžok vedie: MOV Mgr. Tatiana Pružinová


Koloristika v kaderníckej praxi. Nové metódy a techniky.

Farbenie, melírovanie, prelivy a tónovanie vlasov modernými technikami a novými typmi farbiacich prípravkov.

Krúžok vedie: MOV Bc. Jana Ďurejová


Literárny krúžok

Organizovanie literárnych podujatí, besied, návšteva regionálnej knižnice – besedy, prednášky, organizovanie literárnych exkurzií, zabezpečenie školských súťaží – Hviezdoslavov Kubín, besedy v marci – k mesiacu knihy, tvorba školského časopisu.

Krúžok vedie: Mgr. Alena Cagáňová

Minútky – jedlá na objednávku

Špecificky vyhranený spôsob prípravy pokrmov. rýchla príprava pokrmov počením, na panvici, rošte, ražni a pripravujú sa len z prvotriednch bezchybných potravín.

Krúžok vedie: MOV Drahomíra Toráčová

Multikultúrna Európa

Prezentácia krajín Európy formou exkurzií (Viedeň, Budapešť) a premietaní filmov, ktoré sú zamerané na geografiu, pamätihodnosti, kultúru. Ťažiskom sú nemecky hovoriace krajiny.

Krúžok vedie: Mgr. Ľudmila Stratená

Nemecká gramatika v kocke

Krúžok je určený pre mierne pokročilých ako aj pre pokročilých žiakov, ktorí majú záujem oboznámiť sa lepšie s nemeckou gramatikou alebo prehĺbiť si svoje poznatky. Na krúžku sa žiaci oboznámia so slovosledom v nemeckej vete a s niektorými ohybnými a neohybnými slovnými druhmi – so slovesami, podstatnými a prídavnými menami a s príslovkami.

Krúžok vedie: Mgr. Anna Valterová

Nové jedlá v slovenskej kuchyni

Praktická zručnosť jedál pripravovaných pred zrakom hosťa.

Krúžok vedie: Mgr. Ľubica Zemanovičová

Nové techniky zmeny vizáže vlasov

Použitie nových pomôcok a techník pri tvorbe moderných účesov v kaderníckej praxi (kónické, špirálové kulmy, špeciálne nátačky a spony, techniky a spôsoby zahusťovania vlasov).

Krúžok vedie: MOV Bc. Eva Stankovičová

Nové trendy v gastronómii pri podávaní jedál

Súčasnú teplú a studenú kuchyňu vzhľadom na jej dlhodobý vývoj treba pokladať za takmer dokonalú. Obe ich dopĺňame o poznatky súčasnej vedy, tým že pokladáme jednotlivé časti daného jedla a doplnkov na tanier, čím tvoria jeden dokonalý celok chutí a estetiky.

Krúžok vedie: MOV Darina Oboňová

Objavujeme krásy NEJ

Konverzačné cvičenia a modelové dialógy v nemeckom jazyku, opis obrazov, rozširovanie slovnej zásoby. Príprava na maturitu v nemeckom jazku, pohovory na zahraničnú prax.

Krúžok vedie: Mgr. Andrej Richter

Podnikanie v cestovnom ruchu

Informácie o možnostiach podnikania v cestovnom ruchu, získavanie poznatkov pre cestovný ruch, zapojenie do súťaží „Vitajte v našom regióne“ a „Môj nápad pre región“.

Krúžok vedie: Ing. Mariana Vaňová

Poznáš svoje vlasy?

Nové materiály a ich použitie pri starostlivosti o jednotlivé typy a druhy vlasov.

Krúžok vedie: MOV Bc. Marta Kalinayová

Predĺž svoje vlasy

Možnosti a techniky predlžovania vlasov.

Krúžok vedie: MOV Mgr. Gabriela Ďurinová

Príprava múčnikov

Múčniky pripravované z ovocia, tvarohu, zemiakového cesta, kysnutého, lineckého, lístkového, odpaľovaného cesta, piškótového cesta, rôzne krémy, pudingy a nákypy.

Krúžok vedie: MOV Mgr. Katarína Krčiková

Príprava múčnikov a dezertov v odbytových strediskách

So žiakmi pripravujeme múčniky a dezerty, servírujeme ich buď samostatne alebo ku káve. Múčniky a dezerty sú od výrobcu Dr. Oetker a Nestlé.

Krúžok vedie: MOV Bc. Helena Pekárová


Recepty starých mám

Žiaci počas krúžkovej činnosti získavajú a osvojujú si praktické zručnosti a návyky netradičných receptov starých mám, nadväzujú na tradície a zvyky v našom regióne, ktorý prispeje k zachovaniu receptov pre ďalšie generácie.

Krúžok vedie: MOV Bc. Ida Bartová

Reštauračné minútky

Krúžok je zameraný na prípravu minútok, estetiku, zručnosť a samostatnú prípravu.

Krúžok vedie: MOV Bc. Dana Martišeková

Spoznávame kraje naše i cudzie

Činnosť krúžku je zameraná na spoznávanie histórie, fauny a flóry, gastronómie nášho mesta Prievidza a jeho okolia. Súčasťou činnosti krúžku sú i odborné exkurzie do Rakúska, Poľska, Bratislavy. Rozvíjanie slovnej zásoby a jazykových zručností v nemeckom jazyku, napr. komunikácia v obchodných centrách a na verejnosti s domácim obyvateľstvom v Rakúsku.

Krúžok vedie: Mgr. Jolana Divékyová

Studená kuchyňa

Krúžok je zameraný na prípravu jedál studenej kuchyne, naučiť sa pripraviť predkrmy ako rôzne chuťovky, kanapky, atď.

Krúžok vedie: MOV Bc. Mária Supuková

Študentský poznávací klub

Rozširovanie duševného obzoru a vedomostí žiaka v rôznych oblastiach života na základe osobne absolvovaných aktivít ako sú prednášky, brigády a exkurzie.

Krúžok vedie: Ing. Eva Eisenhardtová

Hvezdáreň Brigáda Chrenovec

Špeciálne techniky

Žiaci počas krúžkovej činnosti získavajú a absolvujú aplikácie umeleckej cukrariny, osvojujú si praktické činnosti a samostatne a tvorivo využívajú nápaditosti a nové trendy.

Krúžok vedie: MOV Bc. Monika Kratochvílová

Tradícia mesta Prievidza ako aj celého okolia a nemecky hovoriacich krajín z pohľadu ich histórie a gastronómie

Počas školského roka by som chcel so žiakmi navštíviť Hornonitrianske múzeum, aby z jeho exponátov lepšie spoznali históriu a tradície mesta Prievidza. V druhej polovici školského roku plánujem výlet do lesoparku, kde sa žiaci vo voľnej prírode týmto spôsobom zdokonalia v príprave pokrmov. Súčasťou tejto gastronomickej oblasti bude písanie a odovzdávanie referátov, ich témou bude medzinárodná kuchyňa. Žiaci si vyberú konkrétnu krajinu a odprezentujú takto referát pred celou triedou.

Krúžok vedie: Mgr. Ľubomír Jurík

Trh práce

Na krúžku sa žiaci dozvedia užitočné informácie o možnostiach zamestnania, ako sa orientovať na trhu práce, zákony o službách zamestnanosti, stav zamestnanosti v regióne.

Krúžok vedie: Ing. Stanislava Cagáňová

Turistický krúžok

Cieľom krúžku je spoznávať krásy a okolie Prievidza, vystúpiť na známe vrchy v okrese (Reváň, Kľak, Rokoš, Bralova skala, Vtáčnik, Grič) a viesť žiakov k láske k prírode environmentálnym aktivitám a činnostiam.

Krúžok vedie: Mgr. Boris Husár

Turistický krúžok

Náplňou krúžku je zvyšovanie zdatnosti; spoznávanie turistických a historických lokalít v našom regióne; vedieť sa orientovať v teréne; naučiť sa spoznávať faunu a flóru v prírode; čítanie mapy atď.

Krúžok vedie: Mgr. Jana Lomnická


Účesová tvorba

Rozšírenie učiva technológie a materiálov, zameranie aj na nové smery pri farbení, melírovaní, strihaní a predlžovaní vlasov, premietanie videokaziet zo súťaží s aplikáciou na vlastnú tvorbu účesov.

Krúžok vedie: Ing. Andrea Kaprálová

Vieme ako na to!

Výučba tranšírovania pstruhov, kureniec, lúpanie ovocia, miešanie nápojov, flabovanie múčnikov, cvičenie s forlegom, nácvik zručností, technika a postupy kuchárskych receptov pred zrakom hosťa.

Krúžok vedie: Mgr. Mária Chúpeková

Zložitá obsluha

Krúžok je zameraný na nácvik zručností pri zložitej obsluhe, miešanie nápojov, flambovanie, tranžírovanie, žiaci sa naučia rozlišovať druhy slávnostných hostín (banket, recepcia, raut).

Krúžok vedie: MOV Bc. Kamila Chochulová

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok