2954 H MÄSIAR
Forma štúdia: denné štúdium určené pre absolventov ZŠ
Základné údaje
Dĺžka vzdelávania a prípravy: |
3 roky, ukončená výučným listom |
Podmienky prijatia: |
- úspešné absolvovanie ZŠ
- zdravotná spôsobilosť
- úspešné zvládnutie prijímacieho pokračovania |
Uplatnenie absolventa
- pripravení na výkon odborných činností, pre ktoré je podmienkou stredné odborné vzdelanie v potravinárstve,
vo veľkovýrobných podmienkach, v stredných i malých podnikoch,
- v predaji a hodnotení potravinárskych výrobkoch, ich expedícií a ďalších službách, ako aj na samostatné podnikanie,
- sú spôsobilí zaradiť sa do práce v mäsopriemysle alebo pracovať samostatne v mäsiarskych príp. gastronomických prevádzkach,
- je možné pokračovať nadstavbovým štúdiom, ktoré končí maturitou.