6445 K KUCHÁR
Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.
Dĺžka vzdelávania a prípravy:
- 4 roky, ukončené maturitnou skúškou
Podmienky prijatia:
- úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ
- zdravotná spôsobilosť
- vyhovenie kritériám prijímacieho konania
Profil absolventa:
Absolvent študijného odboru kuchár je kvalifikovaný odborník, schopný samostatne pracovať v oblasti spoločného
stravovania ako pracovník v reštauráciách, hoteloch, v ostatných zariadeniach spoločného stravovania a ako
samostatne činná osoba.
Absolvent ovláda práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich
výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných a náročných
jedál. Absolvent podľa platnej klasifikácie zamestnaní môže byť zaradený ako kuchár v reštauráciách, hoteloch
a ostatných zariadeniach spoločného stravovania alebo ako živnostník po získaní potrebnej praxe.