6444 K ČAŠNÍK, SERVÍRKA
Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.
Dĺžka vzdelávania a prípravy:
- 4 roky, ukončené maturitnou skúškou
Podmienky prijatia:
- úspešné absolvovanie ZŠ
- zdravotná spôsobilosť – posúdi lekár
- dobré logické myslenie, pamäť, postreh
- vhodné spločenské správanie a vystupovanie
- úspešné zvládnutie prijímacieho pokračovania
Profil absolventa:
Absolvent je schopný zvládnuť obsluhu v organizáciách spoločného stravovania, ovláda všetky práce spojené s prípravou pracoviska,
priebežnými a ukončovacími prácami. Vie zostavovať jedálne lístky, čapovať a ošetrovať nápoje, pripravovať miešané nápoje aj podľa
vlastných receptúr. Vie pripaviť jednoduché jedlá a ovláda dokončovanie jedál pred hosťom. Pozná zásady správneho uskladňovania a
ošetrovania potravín. Vie správne komunikovať s hosťom, kultivovane spoločensky sa správať a dodržiavať osobnú a spoločenskú hygienu.
Ovláda zásady vedenia administratívy a účtovania v prevádzke, písanie na stroji a zásady bezpečnosti a hygieny pri práci. Ovláda obsluhu
technického vybavenia pracoviska, jeho ošetrovanie a odstraňovanie bežných porúch.
Odborné predmety:
- ekonomika a organizácia
- hospodárske písomnosti a účtovnictvo
- cestovný ruch
- potraviny a výživa
- technológia
- stolovanie
- odborný výcvik