2987 H 01  BIOCHEMIK – MLIEKARENSKÁ VÝROBA

Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

Dĺžka prípravy:


Stupeň vzdelania:


Podmienky prijatia:


Charakteristika obsahu vzdelávania a prípravy:

Všeobecná zložka vzdelávania v odbore vychádza zo skladby všeobecno-vzdelávacích predmetov učebného plánu.
V jazykovej časti vzdelávania je príprava zameraná na slovnú a písomnú komunikáciu na ovládanie odborného prejavu v slovenskom jazyku, na vyjadrovanie v bežných situáciách spoločenského alebo pracovného styku v cudzom jazyku.
V časti odborného vzdelávania je vzdelávanie zamerané na teoretické a praktické. Absolvent vie samostatne pracovať, uskutočňovať fyzikálno-chemické a mikrobiologické rozbory potravinárskych surovín, ovláda komplexné technologické spracovanie surového mlieka na mliečne výrobky a polotovary, najmä sortiment mliek tekutých, ochutených, sušených, zahustených, smotany, masla, syrov, zakýsaných výrobkov, jogurtov a krémov, zmrzlinových zmesí, bielkovinových mliečnych výrobkov (napr. výroby korbá?ikov), laktózy, srvátky, výrobu zmrzliny na báze mlieka. Ovláda základné strojovo-technologické zariadenia mliekarenskej výroby, syrárskych vaní, automatických liniek na výrobu mrazených ovocných, mlie?nych smotanových výrobkov a pod.

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok