Názov projektu:
Získavanie nových zručností v španielskej stredomorskej gastronómii
Číslo projektu: SK 2014 KA102-000063
Komunikačný jazyk: španielčina
Prtistátím lietadla 16. októbra 2014 v poľskom Krakove linkou z Malagy a následnym rozvozom do domovov našich žiakov na Slovensko sa fyzicky úspešne skoncil ďalší jedno-mesačný pobyt dvadsiatich žiakov odboru hotelová akadémia IV.L triedy pani Eisenhardtovej v projekte Erasmus+ pod názvom „Získavanie nových zručností v španielskej stredomorskej gastronómii“.Projektu sa zúčastnili:
Alexandra Blašková, Lucia Cigáňová, Ivana Divekyová, Romana Drexlerová, Gréta Dubská, Silvia Ďurinová,
Nikola Gajdošová, Filip Groiss, Michaela Karaková, Nikola Lazareková, Martin Morávek, Denisa Patúcová,
Nikola Rafayová, Marco Sonnemann, Peter Šingliar, Tadeáš Šmýkal, Kristína Ťapayová, Marek Vido,
Miroslava Viglašská, Iveta Vrecková
Bez pasu nemôžeš cestovať, aspoň nie za hranice, nemôžeš spoznávať. To ale neplatí o našich dvadsiatich študentoch hotelovej akadémie IV.L, ktorí absolvovali project Erasmus+ v Španielsku. Navyše dostali pasy so zvláštnym názvom – europasy. Môžu sa pohybovat po Európe s ďalšou výhodou – sú registrovaní na Ministerstve školstva a europas im otvára cestu nielen za cestovaním, ale otvára im aj pracovný trh a možnosť uplatnenia sa na pracoviskách v Európe. To preto, lebo úspešne absolvovali zahraničnú stáž v trvaní jedného mesiaca v španielskej Málage v oblasti gastronómie. Na obrázku si pred sebou pyšne držia svoj vstup do Európy. Vďaka patrí aj sprevádzajúcej Mgr. Placekovej a triednej učteľke Ing. Eisenhardtovej.
SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza
Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk