6444 H čašník, servírka

Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

Dĺžka prípravy:

  • 3 roky
  • v týždenných cykloch sa streda teoretické vyučovanie s odborným výcvikom

Podmienky prijatia:

  • úspešné absolvovanie ZŠ
  • zdravotný preukaz
  • logické myslenie, pamäť, postreh a spoločenské vystupovanie
  • úspešné zvládnutie prijímacieho konania

Profil absolventa:

Absolvent je kvalifikovaný pracovník schopný samostatne vykonávať odborné činnosti spojené s gastronómiou. Po ukončení prípravy ovláda jednoduchú a zložitú obsluhu hostí v zariadeniach spoločného stravovania (reštaurácie, hotely, bary, bistrá a pod.) pri bežných prevádzkach ako aj pri slávnostných príležitostiach, uviesť hosťa a poskytnúť pomoc pri výbere z jedálneho lístka. Ovláda základné zručnosti pri miešaní nápojov aj podľa vlastných receptúr, vie pripraviť jednoduché jedlá, minútky šaláty a múčniky, vie dokončovať jedlo pred zrakom hosťa. Absolvent vie prijímať objednávky, účtovať na kontrolnej pokladnici, inkasovať tržby, písať jedálne lístky, čapovať, ošetrovať a skladovať potravín. Absolventi sa uplatnia ako účtujúci čašník, servírka, hlavný čašník, servírka, barman, prevádzkar, vedúci závodu spoločného stravovania, súkromný podnikateľ v oblasti cestovného ruchu a spoločného stravovania. 


Video

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Február 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28