6444 H čašník, servírka

Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

Dĺžka prípravy:

  • 3 roky
  • v týždenných cykloch sa streda teoretické vyučovanie s odborným výcvikom

Podmienky prijatia:

  • úspešné absolvovanie ZŠ
  • zdravotný preukaz
  • logické myslenie, pamäť, postreh a spoločenské vystupovanie
  • úspešné zvládnutie prijímacieho konania

Profil absolventa:

Absolvent je kvalifikovaný pracovník schopný samostatne vykonávať odborné činnosti spojené s gastronómiou. Po ukončení prípravy ovláda jednoduchú a zložitú obsluhu hostí v zariadeniach spoločného stravovania (reštaurácie, hotely, bary, bistrá a pod.) pri bežných prevádzkach ako aj pri slávnostných príležitostiach, uviesť hosťa a poskytnúť pomoc pri výbere z jedálneho lístka. Ovláda základné zručnosti pri miešaní nápojov aj podľa vlastných receptúr, vie pripraviť jednoduché jedlá, minútky šaláty a múčniky, vie dokončovať jedlo pred zrakom hosťa. Absolvent vie prijímať objednávky, účtovať na kontrolnej pokladnici, inkasovať tržby, písať jedálne lístky, čapovať, ošetrovať a skladovať potravín. Absolventi sa uplatnia ako účtujúci čašník, servírka, hlavný čašník, servírka, barman, prevádzkar, vedúci závodu spoločného stravovania, súkromný podnikateľ v oblasti cestovného ruchu a spoločného stravovania. 


Video

Prezentácia školy

Predstavenie školy, žiakov, odborov, prevádzok...

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Október 2026 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31