2980 H pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín
Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.
Dĺžka prípravy:
- 3 roky, ukončená výučným listom
Stupeň vzdelania:
- stredné odborné vzdelanie
Podmienky prijatia:
- úspešné absolvovanie ZŠ
- zdravotná spôsobilosť
- úspešné zvládnutie prijímacieho pokračovania
Charakteristika obsahu vzdelávania a prípravy:
Všeobecná zložka vzdelávania v odbore vychádza zo skladby všeobecno-vzdelávacích predmetov učebného plánu.
V jazykovej časti vzdelávania je príprava zameraná na slovnú a písomnú komunikáciu, na ovládanie odborného prejavu v slovenskom jazyku, na vyjadrovanie v bežných situáciách spoločenského alebo pracovného styku v anglickom jazyku.
V časti odborného vzdelávania je vzdelávanie zamerané na oblasť teoretickú a praktickú. Absolvent je pripravený na výkon odborných technických a technologických činností v jednotlivých oblastiach potravinárskeho priemyslu. V oblasti dehydratovaných výrobkov ovláda vlastnosti surovín potrebných na ich výrobu, postupy konzerva?ných metód, prípravu polievok, bujónov, fixov, papyrusových hmôt. V oblasti spracovania mäsa pozná druhy mias, spôsob konzervácie, výrobu mäsových výrobkov. V oblasti pekárstva pozná suroviny na výrobu chleba, pečiva a cukrárskych výrobkov, ovláda balenie výrobkov a ich expedíciu, vie posúdiť chyby výrobkov v jednotlivých oblastiach potravinárskej výroby. Absolvent ovláda základné princípy hygienických predpisov.
Výhody absolventa:
- Isté zamestnanie v potravinárskej spoločnosti Nestlé Slovensko s.r.o.
- Možnosť pracovného uplatnenia nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí
- Získanie benefitov ponúkaných spoločnosťou Nestlé
Dokumenty na stiahnutie
- Žiadosť o duálne vzdelávanie vo firme Nestlé Slovensko, s.r.o. | PDF (664,37 kB) ZIP (29,98 kB)
Fotogaléria
Video
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 |
od 03.10.2023, 10:00 do 03.10.2023, 12:00 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |