2964 H cukrár, cukrárka
Denné štúdium vhodné pre dievčatá i chlapcov.
Dĺžka prípravy:
- 3 roky
- v týždenných cykloch sa streda teoretické vyučovanie s odborným výcvikom
Podmienky prijatia:
- úspešné absolvovanie ZŠ
- dobrý zdravotný stav, zdravotný preukaz
- vyhovenie kritériám prijímacieho konania
Profil absolventa:
Absolvent po úspešnom ukončení trojročného odboru samostatne pracuje, pripravuje suroviny na cukrársku výrobu, prepočítava spotrebu podľa receptúr. Absolvent pripravuje cukrárske cestá, plnky a hmoty. Vie posúdiť správnu konzistenciu ciest, chyby hmôt, plniek ciest, robí skúšky pečivosti. Vie pripraviť, vytvoriť a modelovať všetky druhy ozdôb, pripravovať zmrzliny. Ovláda základné strojovo-technologické zariadenia cukrárskej výroby, denne ich čistí a udržiava. Dohotovuje cukrárske polotovary, ozdobuje rôzne druhy cukrárenských výrobkov až po ich konečnú úpravu. Absolvent vie posúdiť trvanlivosť, označenie, balenie a skladovanie výrobkov. Je schopný normovať výrobu, viesť skladovú evidenciu, vypracúvať nové receptúry.
V priebehu technologického procesu dodržiava všetky zásady bezpečnosti a ochrany zdravia. Pracovné činnosti vykonáva tak, aby nenarušoval prostredie, ale prispieval k jeho zlepšeniu.
Odborné predmety:
- stroje a zariadenia
- suroviny
- cukrárska výroba
- ekonomika a organizácia
- odborné kreslenie
- strojníctvo
- odborný výcvik
Dokumenty na stiahnutie
- Učebný plán - 2964 H cukrár, cukrárka - 1.-2. ročník | PDF (102,8 kB)
- Učebný plán - 2964 H cukrár - 3. ročník | PDF (88,37 kB)
Video
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 |
od 10.2.2022, 16:00 do 10.2.2022, 17:00 |
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |