V rámci programu Erasmus+ v sektore odborné vzdelávanie a príprava, Kľúčová akcia 1- Vzdelávacia mobilita jednotlivcov, našej škole schválili grant na realizáciu projektu č. 2024-1-SK01-KA121-VET-000198342.
V termíne
06.10.2024-19.10.2024 vycestujú
4 žiaci našej školy na odbornú stáž
do Poľska za účelom rozvoja kľúčových kompetencií
v oblasti cukrárstva. Prihlásenie na stáž je výhradne cez edupage. Následne prebehne výberové konanie, ktorého termín ako aj výsledky budú zverejnené na webovom sídle školy.
KRITÉRIÁ VÝBERU:
- anglický jazyk úroveň A2
- výborné hodnotenie v rámci odborného vzdelávania,
- zodpovedný prístup k plneniu si školských povinností – hodnotenie tr. učiteľom,
- bez žiadnych výchovných opatrení,
- psychické a fyzické predpoklady.
Na odbornú stáž do Poľska sa mohli prihlásiť študenti odboru cukrár, ktorí spĺňali kritériá projektu do 13. 06. 2024.
Celkovo sa prihlásilo 13 žiakov, z ktorých následne na výberovom konaní, uskutočnenom dňa 27. 06. 2024, boli odbornou komisiou zloženou z koordinátorky projektu, vedenia školy, odborných učiteľov, učiteľa anglického jazyka vybraní 4 žiaci. Títo žiaci sa v termíne od 06.10.2024-19.10.2024 zúčastnia odbornej stáže v cukrárskych prevádzkach v poľských Katowiciach. Podmienkou účasti na projekte je do dňa 04. 07. 2024 priniesť p. Placekovej vypísanú záväznú prihlášku a osobný dotazník, ktoré sú v prílohe (osobne do školy, alebo mailom na: placekovaj@gmail.com).
Projektu sa zúčastnia nasledovní žiaci:
Zuzana Jurenková, Sarah Košianová, Laura Štrbová, Sanjna Habarová
Ing. Jana Sudrová, koordinátorka projektov
Štyri žiačky odboru cukrár sa v termíne 06.10.2024-19.10.2024 zúčastnili odbornej stáže v cukrárskych prevádzkach v poľských Katowiciach. Stáž bola zameraná na prehĺbenie získaných vedomostí a zručností a získanie nových poznatkov v oblasti cukrárskej výroby. Žiaci do kolektívu výborne zapadli a aktívne sa zúčastňovali odborného výcviku. Tešíme sa na ochutnávky, ktoré si pre nás v budúcnosti pripravia.
V rámci dňa otvorených dverí na našej škole, ktorý sa uskutočnil dňa 12.12.2024 si žiačky pripravili pre spolužiakov a verejnosť ukážku poľských dezertov, ktoré sa naučili pripravovať počas stáže v Poľsku. Počas prípravy aktívne zapojili svojich spolužiakov ako aj žiakov nižších ročníkov odboru cukrár, ktorým tak odovzdali nadobudnuté vedomosti a zručnosti. Okrem ochutnávky koláčov zároveň svoju stáž prezentovali aj rozhovormi s budúcimi záujemcami o štúdium na našej škole.
Ďakujeme