Grécko Atény :: 2024

Odborná zahraničná stáž v Aténach

V rámci programu Erasmus+ sa naša kolegyňa Mgr. Jana Lomnická zúčastnila vzdelávacieho kurzu v Aténach v termíne 8. - 13. aríla 2024. Jednalo sa o 6-dňový kurz s názvom - Performance Art Techniques for an Effective Communication (Umelecké techniky pre efektívnu komunikáciu), na ktorom mala možnosť osvojiť si techniky súvisiace s vystupovaním pred obecenstvom. Naučila sa ako pracovať so študentami, aby zvládali prejav pred obecenstvom, ako pracovať s hlasom, techniky dýchania, ako aj relaxačné cvičenia. Oboznámila s metódami p. Stanislavského, ktorý je zakladateľom moderného dramatického umenia. Učila sa aj o tom ako zvládať trému pri verejných vystúpeniach.
Jedným z najdôležitejších faktorov boli aj techniky na podporu inklúzie a rašenia konfliktov v triedach pomocou techník divadla, storytellingu, alebo role play (hrania úloh).
Veríme, že jej nové vedomosti budú prínosom pre všetkých našich žiakov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú súťaží a verejných vystúpení, a takisto pomocou techník hrania úloh sa pomôžu riešiť konflikty v triedach, alebo inklúzie žiakov.
Pripravujeme pre Vás workshop, na ktorý Vás všetkých srdečne pozývame.
Dátum udalosti čoskoro ozrejmíme.

Workshop - Umelecké techniky komunikácie v praxi

Dňa 25.6.2024 sa v priestoroch našej malej telocvične uskutočnil workshop - otvorená hodina v rámci výstupov projektu Erasmus+.
Naša kolegyňa Mgr. Janka Lomnická, ktorá sa zúčastnila na vzdelávacom kurze v Aténach v Grécku v dňoch 8. - 13. 4. 2024 s názvom Performance Art Techniques for an Effective Communication, nám predviedla techniky verbálnej a neverbálnej komunikácie a ich uplatnenia pri tvorbe dramatického textu. Relaxačné a dýchacie techniky sa môžu využívať nielen pri vyučovaní jazykov, ale aj v rámci iných vyučovacích predmetov. Prozodické vlastnosti môžu vyučujúci SJL a cudzích jazykov využiť pri nácviku recitácie a prípravy  rečníckych prejavov (napr. Hviezdoslavov Kubín, Majster rétor, a pod.).
Komunikačné techniky môžu takisto používať triedni učitelia počas triednických hodín na riešenie problémov, alebo urovnávania konfliktov. 

 


Dokumenty na stiahnutie

Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac September 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30