Žilinská gastronomická jeseň 2024
Jeseň je každoročne hrou farieb, chutí a vôní. V tomto období Žilinský klub kuchárov a cukrárov a Hotelová akadémia Žilina organizuje súťaž Žilinská gastronomická jeseň. Vo štvrtok 24. októbra 2024 sa jej zúčastnili aj naši žiaci.
V kategórii cukrárov našu školu reprezentovala Natália Slávičková z II.A pod vedením MOV Bc. Rusnákovej, Bc. Minichovej a Bc. Lajčiakovej. Súťažiaci mali za úlohu pripraviť 3 rôzne tanierové dezerty pripravované ako studené alebo teplé. Odborná komisia hodnotila sezónnosť použitých surovín a ich kombináciu, tepelnú úpravu, rôznorodosť tvarov, váhu a veľkosť, chuť a estetiku výrobkov, ombináciu a prirodzenosť farieb, kreativitu a celkový dojem. Natáliin hlavný súťažný dezert mal názov Jesenné čaro a umiestnila sa s ním v bronzovom pásme.
Žiačka II. B triedy Lara Mia Belušová súťažila v kategórii kuchár/pekár o najlepší tradičný domáci chlieb. V silnej medzinárodnej konkurencii (Turecko, Česká republika, Slovensko) pod vedením MOV Mgr. Brindzovej získala 1. miesto!
Našim súťažiacim srdečne gratulujeme.