Žilinská gastronomická jeseň 2024

Jeseň je každoročne hrou farieb, chutí a vôní. V tomto období Žilinský klub kuchárov a cukrárov a Hotelová akadémia Žilina organizuje súťaž Žilinská gastronomická jeseň. Vo štvrtok 24. októbra 2024 sa jej zúčastnili aj naši žiaci.

V kategórii cukrárov našu školu reprezentovala Natália Slávičková z II.A pod vedením MOV Bc. Rusnákovej, Bc. Minichovej a Bc. Lajčiakovej. Súťažiaci mali za úlohu pripraviť 3 rôzne tanierové dezerty pripravované ako studené alebo teplé. Odborná komisia hodnotila sezónnosť použitých surovín a ich kombináciu, tepelnú úpravu, rôznorodosť tvarov, váhu a veľkosť, chuť a estetiku výrobkov, ombináciu a prirodzenosť farieb, kreativitu a celkový dojem. Natáliin hlavný súťažný dezert mal názov Jesenné čaro  a umiestnila sa s ním v bronzovom pásme.

Žiačka II. B triedy Lara Mia Belušová súťažila v kategórii kuchár/pekár o najlepší tradičný domáci chlieb. V silnej medzinárodnej konkurencii (Turecko, Česká republika, Slovensko) pod vedením MOV Mgr. Brindzovej získala 1. miesto!

Našim súťažiacim srdečne gratulujeme.


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Február 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28