Zážitkové vzdelávanie
Dňa 18. januára 2023 účastníci stáže v Portugalsku - Adam Gross, Patrik Faguľa a Daniel Pročka - odprezentovali v rámci odborného výcviku žiakom II.K triedy odboru hotelová akadémia vedomosti a zručnosti, ktoré nadobudli počas svojho mesačného pobytu v gastronomických zariadeniach v portugalskom Fare. Tento informáciami nabitý deň sa začal prezentáciou, počas ktorej spolužiakom odovzdali všetky vedomosti o portugalskej kuchyni. Žiakom predstavili typické portugalské jedlá a porozprávali im o práci s rybami a morskými plodmi.
Po prezentácii deň pokračoval praktickými ukážkami prípravy typických jedál - Cataplana a Pasteis de nata. Žiakov do prípravy jedál aktívne zapojili a spolu si tak pripravili chutný obed, ktorým ulahodil všetkým zúčastneným.
Bom apetite!