Záložka do knihy spája slovenské školy 2019

Aj tento školský rok sme sa zapojili do celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy, ktorý vyhlasuje Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave k Medzinárodnému dňu školských knižníc.

Medzinárodný mesiac školských knižníc (International School Library Month) vyhlásil v roku 2008 James Henri, prezident Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva (International Association of School Librarianship), pri príležitosti 10. výročia Medzinárodného dňa školských knižníc (International School Library Day).

Cieľom projektu Záložka do knihy spája slovenské školy je nadviazanie kontaktov medzi slovenskými strednými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré žiaci vyrobia ľubovoľnou technikou na vyhlásenú tému.

Téma aktuálneho 8. ročníka celoslovenského projektu bola: Osobnosti, ktoré sa zaslúžili o demokraciu.

Do projektu sa zapojili: Mgr. Katarína Ďurišová v spolupráci s Natáliou Caňovou s triedou 4.F, PaedDr. Andrea Krajčovičová s triedou I.O a Mgr. Miroslava Šimová so IV.L. Celkovo sme zhotovili 52 záložiek, ktoré sme poslali žiakom partnerskej školy. Záložky odzrkadľujú rôzne spracovanie témy podľa toho, ako sme ju na vyučovaní uchopili, prebrali a prediskutovali. Spolu so žiakmi sme vytvorili záložky, ktoré sú venované osobnostiam spojeným s demokraciou vo všeobecnosti, záložky venované osobnostiam, ktoré sú spojené s Nežnou revolúciou, a dokonca i záložky v anglickom jazyku s témou osobností demokracie celého sveta.

Dúfame, že záložky potešia svojich príjemcov, nájdu si miesto v ich knižkách a naplní sa tak cieľ projektu.


PaedDr. Krajčovičová


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac August 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31