Ukončenie projektu Erasmus+ Dajme škole nový rozmer 2018/2019

DOPAD  PROJEKTU ERASMUS PLUS

Všetci učitelia sa jednoznačne zhodli, že účasť na mobilitách mala obrovský význam v ich profesionálnom aj osobnostnom rozvoji. Určite nastalo posilnenie ich jazykových a odborných kompetencií. Zhodujú sa, že sa  zvýšila úroveň a kreativita v ich vyučovaní.

Zvýšilo sa aj medzikultúrne povedomie našich učiteľov. Mali možnosť spoznávať nové kultúry, pracovať s ľuďmi, ktorí majú iné kultúrne zázemie. Pre všetkých to bolo po prvýkrát, kedy mali takúto možnosť vycestovať na školenie do zahraničia a pracovať v medzinárodnom kolektíve.

Počas vzdelávania v zahraničí mali učitelia možnosť spoznať kultúrnu rôznorodosť iných krajín a svoje nové poznatky využívajú na hodinách venovaných reáliám.  Na jednej strane sa oboznámili s rôznymi zaujímavosťami z oblasti umenia, kultúry a histórie, na druhej strane  získali aj množstvo praktických skúseností, ktoré boli spojené s organizáciou mobilít a tieto rady môžu odovzdávať ďalej študentom aj budúcim účastníkom školení.

Po absolvovaní stáží účastníci hodnotia svoju účasť na mobilitách ako veľmi pozitívnu skúsenosť. Obohatilo to ich profesijný ako aj osobný život. Mali možnosť naučiť sa a získať veľké množstvo odborných skúseností, čo je prínosom v podpore ich kariérneho rastu, kde sa prostredníctvom získavania nových skúseností zvýšila možnosť  ich zamestnateľnosti na trhu práce. Takisto to podporilo aj ich sebavedomie, pretože museli čeliť novým situáciám a výzvam spojených so životom v zahraničí .

Účastníci si pripravili aj otvorené hodiny a workshopy  nielen počas školského roka, ale aj v rámci DOD pre širokú verejnosť. To nám pomáha k obohateniu školských podujatí o nové prvky a online aktivity. Takisto je dôležitá aj  implementácia prínosných myšlienok  a odpozeraných rozvojových aktivít do kurikula našej školy, aktualizovanie a inovovanie ŠkVP a  tematických výchovno-vzdelávacích plánov.

Učitelia takisto získali  nové skúsenosti z realizácie projektu. To podporilo zvýšenie ich motivácie zúčastňovať sa na zahraničných mobilitách, školeniach a stážach a snahu zapájať sa do ďalších projektov, čo sme potvrdili aj úspešným podaním nového projektu v rámci školského vzdelávania KA101 v tomto roku. 

Získali množstvo nových študijných a doplnkových materiálov, pracovných listov a učebníc. Nové vzdelávacie plány, používané a osvedčené metódy, postupy a nástroje výučby na partnerských školách,  toto všetko učitelia môžu v súčasnosti aplikovať doma a tak prispieť k modernizácii a internacionalizácii školy.

Učitelia zdieľajú svoje nové poznatky a informácie zo vzdelávania s ostatnými kolegami v rámci školy, ale aj s kolegami z iných škôl. V neposlednom rade im to pomohlo pri získaní certifikátov a Europassov.


Ing. Jana Sudrová


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac September 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30