Spoznajme ryby a morské plody

Dňa 20.01.2022 si účastníčka projektu 2020-1-SK01-KA116-077724 pod názvom: "Spracovanie a príprava rýb a morských plodov.",  Ing. Helena Mihálová, pre študentov III.K triedy pripravila otvorenú hodinu, na ktorej im formou prezentácie podala nové vedomosti a zručnosti v oblasti spracovania rýb a morských plodov. V pútavej prezentácii študentom predstavila  miesto, kde vykonávala stáž a porozprávala im o tom, ako jej stáž prebiehala a aké nové vedomosti si z pobytu v Málage priniesla. Po úvodnom slove študentom zdôraznila dôležitosť a výhody zaradenia rýb do nášho jedálnička a následne im  predstavila rôzne typy morských rýb a morských plodov spolu s možnosťami ich úpravy. Študentom dala cenné tipy ako rozoznať  čerstvosť rýb a morských plodov a inštruktážnymi videami demonštrovala správny spôsob práce s  nimi - ich čistenie a filetovanie. Prezentáciu ukončila zaujímavou formou, kedy študentov rozdelila do skupín, ktorým následne kládla upevňujúce otázky. Študentom sa prezentácia páčila a na na jej konci si odniesli  nielen množstvo nových informácií, ale aj malú sladkú odmenu k tomu. 

Ing. Jana Sudrová, koordinátorka projektov

 


Dokumenty na stiahnutie

Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2026 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30