Španielske flamenco a Kalina

V termíne od 3.9.2018 - 3.10.2018 boli naši študenti odboru hotelová akadémia účastníkmi zahraničnej stáže v rámci projektu Erasmus+.

Cieľom projektu pod názvom Stredomorská gastronómia -  rozvoj odborných zručnosti bolo získať nové zručnosti a vedomosti týkajúce  sa španielskej gastronómie a najmä práce s rybami a morskými plodmi.

Žiaci pracovali v reštauráciách v historickom centre Málagy,  ktoré patria do siete reštaurácií Grupo La Reserva. Tu pod vedením odborných mentorov získali množstvo nových odborných znalostí a  zručností. Vo  voľnom čase spoznávali okolie Malagy , jeho kultúru, históriu a gastronómiu .Študenti absolvovali kurz somelierstva zameraný na španielske vína, kurz varenia paelly, zašportovali na kajakoch a segwayoch a v neposlednom rade absolvovali slávne Caminito del Rey.

V priebehu mesiaca október im bude pridelený Europass mobilita, ktorým ich stáž nadobudne medzinárodnú platnosť,  certifikát vydaný školou ako aj certifikát od spoločnosti Grupo La reserva.

Počas školského roka žiaci následné tak spolužiakom , ako aj širokej verejnosti  ukážu , čo všetko sa počas stáže naučili a v spolupráci s učiteľkami vydajú gastronomický cestopis Malagy, kde predstavia španielsku gastronómiu.

Sme radi, že sa žiaci vrátili  zdraví a nabití novými vedomosťami a zručnosťami, že sú  motivovaní k štúdiu cudzích jazykov a že vďaka Erasmusplus dostali takúto  možnosť vycestovať za poznaním.


Mgr. Jana Placeková, Mgr. Libor Mokrý


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Január 2032 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31