Španielska gastronómia na vyučovaní odborných predmetov
Dňa 28.11.2018 sa na našom pracovisku na ul. Energetikov 1 v Prievidzi, uskutočnila otvorená hodina. Učiteľom odborných predmetov a žiakom druhého ročníka odboru hotelová akadémia bola odprezentovaná odborná stáž v rámci projektu Erasmus + Stredomorská gastronómia – rozvoj odborných zručností. Menovaného projektu sa Malage (september 2018) zúčastnilo 26 žiakov a 3 učitelia odborných predmetov.
Zároveň na tejto hodine boli žiakom odovzdané vedomosti, ktoré sme si počas stáže osvojili. So žiakmi sme zostavili jednoduché menu, na príprave ktorého sa žiaci aktívne podieľali. Menu pozostávalo z tataráku z lososa, paelly s morskými plodmi a sladkou bodkou bola tarta de manzana (jablková torta).
Odborná stáž bola zároveň odprezentovaná všetkým vyučujúcim na pracovnej porade.
Ing. Sigetová