Someliérsky kurz 2019
Víno si pamätá, kde sa zrodilo a má jedinečnú schopnosť prenášať túto emóciu. Someliér pracuje v reštaurácii a je poradcom v oblasti ponuky vín. Vie poradiť hosťovi aké vhodné víno si objednať k jedlu, zároveň je zodpovedný za skladovanie a servis vína.
Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a dokázať snúbiť s jedlom je dnes súčasťou kultúry. O tomto všetkom a mnohom dôležitom z oblasti pestovania hrozna, spracovania vína, jeho rozdelenia, degustáciách, ako aj servise sa žiaci našej školy mali možnosť oboznámiť v dňoch 25.03.2019- 27.03.2019, kedy sa u nás uskutočnil ďalší someliérsky kurz. Pán Andrej Gubány zo spoločnosti WINECODE- Martin, lektor kurzu, odovzdal žiakom cenné poznatky.
Sedemnásť účastníkov sa ponorilo do tajov tohto nápoja slávnostných chvíľ. Po zvládnutí teoretických a praktických skúšok získali certifikát, ktorý im otvára cestu v tejto oblasti.
Mgr. Bajánová