SLOVENSKO-NEMECKÝ GASTRONOMICKÝ SLOVNÍK

SLOVENSKO-NEMECKÝ GASTRONOMICKÝ SLOVNÍK

PRÍRUČKA UČITEĽA NEMECKÉHO JAZYKA

Dňa 16.11.2020 sme spolu s mojím kolegom Mgr. Ľubomírom Juríkom vytvorili dve príručky, ktoré budú slúžiť ako doplnkový materiál k vyučovaniu nemeckého jazyka na našej škole. SLOVENSKO-NEMECKÝ GASTRONOMICKÝ SLOVNÍK a PRÍRUČKU UČITEĽA NEMECKÉHO JAZYKA sme pripravili v rámci výstupov po absolvovaní školení Auffrischungskurs für Deutschlehrer a Deutschkurse für den Beruf v nemeckom meste Regensburg, v rámci kľúčovej akcie KA101, v projekte - Interkulturalita a nová metodika pre školu 21. storočia v programe ERASMUS +.

Kurzy boli zamerané na využívanie modernej metodiky v oblasti obchodnej nemčiny, získavanie nových vedomostí v oblasti gastronomickej nemčiny, rozvoji vedomostí v metodike a didaktike vyučovania nemeckého jazyka a aktualizovaní si svojich vedomostí o súčasnom politickom, kultúrnom a spoločenskom živote Nemecka. V príručke Učiteľa nemeckého jazyky si kolegovia môžu nájsť praktické rady, ako zatraktívniť a obohatiť vyučovanie  pomocou nových metód, hier a rôznych didaktických cvičení, aby učenie nebolo len drilovanie slovíčok a písane testov. Slovensko-nemecký gastronomický slovník môžu využívať nielen žiaci, ktorí absolvujú zahraničné stáže, ale aj kolegovia, ktorí si môžu pripravovať odborné hodiny zo zahraničných zdrojov. Dúfame, že príručky sa budú kolegom aj žiakom páčiť  a všetkým aspoň malou mierou pomôže v ich profesijnom živote.


Mgr. Jana Majtánová


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac November 2022 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30