PČOZMS IV. G
V dňoch 2. - 3. mája a 9. - 11. mája 2016 žiaci študijných odborov čašník, servírka a kuchár - triedaIV. G vykonali praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky.
Každý žiak popri obhajobe svojho podnikateľského zámeru na zriadenie gastronomického zariadenia vykonal praktickú zručnosť. Študenti odboru čašník, servírka predviedli vyššiu formu zložitej obsluhy, keď pred zrakom pozvaných hostí flambovali, dochucovali, dokončovali pokrmy a podávali vhodne zvolené nápoje k pripravovaným jedlám. Žiaci odboru kuchár prakticky pripravovali zvolené zložité menu podľa vylosovaného regiónu Slovenska a po realizácii pripraveného menu predviedli servis v spojení s charakteristikou jedál pozvaným hosťom.
Na celé dianie praktických častí OZ MS dohliadala a žiakov hodnotila maturitná komisia.