Kysnuté hviezdy a pletencové záviny

Cukrári z III.B triedy sa v rámci laboratórnych prác učili pripravovať a tvarovať kysnuté cesto. Kysnuté cesto patrí medzi starú dobrú klasiku, vždy to bolo obľúbené cesto našich starých mám, ktoré ho vedeli pripraviť naozaj dokonale. Napriek tomu, že nie je veľmi diétne, je veľmi obľúbené. Existuje niekoľko druhov tohto cesta, ktoré sa líšia svojou konzistenciou a zložením. 
Voňavé kysnuté cesto je základom pre mnohé dobroty, ako sú napríklad záviny, osie hniezda, vianočky, buchty, .... Je to malý zázrak, ktorého príprava nie je vôbec náročná. Koláče z neho sú nadýchané, vláčne a chutné. Dovolíme si vás teda trochu inšpirovať. Dobrú chuť!


Ing. Krejčová


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2026 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31