Erasmusdays 2019

Aj naša škola sa 10.10.2019 zúčastnila celoeurópskej iniciatívy, ktorá sa snaží o propagovanie možností Erasmus+ v celej Európe aj mimo nej. Jej cieľom je čo najviac zviditeľniť samotný program Erasmus +, ale aj ostatné vzdelávacie inštitúcie v rámci celej Európy. Naša škola sa konkrétne podelila o svoje skúsenosti v programe prezentáciami stáží pod názvom - Aj ty môžeš pracovať a študovať pomocou  programu Erasmus+, ktorý sme zaregistrovali na európskom portáli s ďalšími 3994 organizáciami. Účastníci nám prezentovali stáž, ktorá sa každoročne organizuje na našej škole v rámci OVP.

Naši učitelia a študenti sa práve vrátili z mesačného pobytu v španielskej Malage, kde sa v rámci projektu Kuchyňa Andalúzie učili pripravovať jedlá stredomorskej kuchyne. Vo svojich prezentáciách sa Mgr. Bajanová Katarína  a Mgr. Králiková Anna s nami podelili o svoje zážitky a skúsenosti. Na prezentácii sa zúčastnili triedy I.K, II.K,II.L, III.K, ktorým o svojich dojmoch porozprávala aj žiačka tretieho ročníka hotelovej akadémie – Kristína Minařová, ktorá takisto bola súčasťou tohtoročného projektu. Ing. Jana Sudrová neskôr hovorila o tom, akým spôsobom prebieha výber študentov do budúcoročných projektov.

Po ukončení prezentácií triedy II.K a II.L spolu s Mgr. Janou Dubinovou a PaedDr. Andreou Krajčovičovou pokračovali v programe ERASMUSDAYS ďalšími aktivitami. Pretože naše životné prostredie je pre nás dôležité,  naša škola sa snaží zapájať do rôznych ekologických projektov.  V rámci Green Erasmus a jesenného upratovania naši študenti  vyčistili okolie svojej školy. Takisto aj priestory pod nadjazdom. Potom sa spoločne presunuli do mestského parku a poupratovali okolie lavičiek, trávniky ako aj brehy rieky. Ako samotní študenti poznamenali, že Prievidza je veľmi špinavá a všade je plno odpadkov, chcú v týchto aktivitách pokračovať každý mesiac. Toto konštatovanie nás veľmi potešilo a za ich aktivitu im veľmi ďakujeme.


Mgr. Dubinová


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Jún 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30