Erasmus days 2024

V dňoch 14. - 18. 10. 2024 sme sa zapojili do medzinárodnej aktivity Erasmus days. Počas týchto dvoch dní naša škola žila Erasmom a to prostredníctvom nasledovných aktivít:
Dňa 14. 10. 2024 si účastníci stáže (odboru hotelová akadémia) v Málage pre svojich spolužiakov z I.K triedy pripravili otvorenú hodinu španielskej gastronómie, počas ktorej im porozprávali o svojej mesačnej stáži a následne ich naučili pripravovať španielske jedlo- gambas al pil pil (krevety). Súčasťou hodiny boli aj praktické ukážky čistenia morských plodov.
Dňa 16.10.2024 v školskom stredisku reštauračných služieb určenom pre verejnosť v A-klube, prebiehala príprava paelly pred zrakom verejnosti spojená s jej ochutnávkou, ktorú pripravovali žiaci, ktorí počas svojej stáže v Španielsku pracovali v kuchyni. V ten istý deň v rámci školy prebiehali akcie pre žiakov - Kvapka krvi a súťaž v ping pongu.
 Dňa 17.10.2024 si v rámci odbytového strediska Dom služieb KALINA žiačky IV.F triedy (odbor kozmetik), ktoré sa vrátili zo stáže v Portugalsku pripravili otvorenú hodinu pre žiakov nižších ročníkov spomínaného odboru. Počas tejto hodiny žiakom odprezentovali pripravenú prezentáciu o stáži, počas ktorej im porozprávali nielen o salónoch, v ktorých absolvovali svoju stáž, ale aj o svojich zážitkoch a o tom, čo nové sa počas stáže naučili. Na záver odborným majsterkám a žiakom predviedli ukážky toho, čo sa na stáži naučili. V ten istý deň si zároveň žiačky odboru kaderník v rámci odbytového strediska Visage taktiež pripravili prezentáciu a praktické ukážky nadobudnutých zručností.
V rámci cukárskej výroby prebiehala otvorená hodina počas ktorej p. majsterka Lajčiaková ukázala žiakom nové techniky, nové receptúry, ktoré sa naučila počas svojho odborného kurzu v Prahe.
V rámci školy prebiehali prezentácie o ukončených stážach v Portugalsku a  Španielsku, kde žiaci žiakom nižších ročníkov porozprávali o tom, čo im stáž dala a čo nové sa naučili.
Trieda II.F 18.10.2024 s pani učiteľkou Dubinovou v rámci aktivity Zelený Erasmus očistili od odpadkov okolie školy a priestory Mestského parku v Prievidzi, čím sme sa snažili podporiť myšlienky ekológie a ochrany životného prostredia.V rámci zeleného Erasmu prebiehal zároveň aj Swap oblečenia a kníh, do ktorého sa aktívne zapojili nielen žiaci, ale aj pedagogickí zamestnanci.
 
Počas Erasmus days žiaci zároveň pripravovali banery o stáži a  v rámci hodín cudzích jazykov sa  viedli živé diskusie o možnostiach, ktoré im škola v rámci programu Erasmus plus ponúka.

Žiakom ďakujeme za aktívnu účasť a tešíme sa na ďalšie ročníky Erasmusdays.


Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Október 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31