Drink s chuťou víťazstva
Barová kultúra, mixológia drinkov, fascinujúci príbeh a originálne vystúpenie súťažiacich.
Toto všetko sa odohrávalo 16. 4. 2019 v priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, na celoslovenskej barmanskej súťaži BARKULTUR COMPETITION junior 2019.
Pozvanie prijala aj Stredná odborná škola obchodu a služieb, Nábrežie J. Kalinčiaka v Prievidzi.
Svoje barové umenie predviedli žiaci hotelovej akadémie - Ondrej Bugár a Milan Cipov.
Súťaž prebiehala v dvoch kolách, obidve boli povinné. V prvom, tastingovom kole museli barmani v časovom limite 6 minút označiť 6 vzoriek rôznych druhov tekutých prísad.
Druhé kolo prebiehalo za barovým pultom, kde sa pripravoval súťažný nápoj.
Odborná komisia pozorne sledovala jednotlivé vystúpenia a hodnotila podľa viacerých kritérií: profesionálne vystúpenie, používanie vhodných surovín, a v neposlednom rade aj schopnosť súťažiacich pružne a vecne reagovať na otázky pri komunikácií s porotou.
Fascinujúci príbeh súťažného nápoja, precízna technika, barmanský zážitok a dokonalý servis, toto všetko vložil Ondrej Bugár do svojho vystúpenia. Patrične si to aj užíval, čo boli ďalšie plusové body v jeho hodnotení.
Odborná porota udelila spomedzi 24 súťažiacich Ondrejovi Bugárovi 1. miesto v kategórií barman.
Celoslovenskej súťaže BARKULTUR COMPETITION junior 2019 sa zúčastnilo 24 stredných škôl a 110 súťažiacich.
Po konečnom spočítaní bodov porotou, získala v tejto konkurencii Stredná odborná škola obchodu a služieb v Prievidzi 3. miesto.
Ďakujeme za peknú reprezentáciu školy a želáme našim barmanským talentom veľa jedinečných príbehov a pracovných úspechov.
Mgr. Králiková