Desiata roka RIO MARE 2022

Kulinárske umenie je pre mnohých lákavé a príťažlivé. Slovenská kuchyňa dokáže vždy očariť svojou jednoduchosťou, ale i tvorivou prácou mladých gastronómov.
Našich žiakov oslovila výzva navrhnúť a pripraviť moderný, chuťovo rozmanitý pokrm vhodný ako školská desiata. Súťaž usporiadala spoločnosť Bolton Czechia s.r.o. pod názvom Desiata roka s RIO MARE.
V prvom korešpondenčnom kole vybrala porota z viac ako 100 prihlásených 12 súťažiacich, ktorí postúpili do národného finále. Do finále, ktoré sa konalo 19.10.2022 v Bratislave, sa podarilo prebojovať aj našim žiačkam tretieho ročníka hotelovej akadémie, ktoré pracovali pod odborným dohľadom Mgr. Ľubice Zemanovičovej. Simona Karasová pripravovala Špenátovú roládu Rio mare a Silvia Kucharová Cviklovú lokšu Rio Mare.
Dievčatá vložili do svojej práce kus lásky, spojili tradíciu slovenskej kuchyne s kreativitou nových trendov a ukázali svoje odborné zručnosti. Za svoju tvorivú prácu získala Silvia Kucharová Cenu verejnosti. Druhé miesto patrilo Simone Karasovej, a tretie miesto opäť získala Silvia Kucharová.
Dievčatám srdečne gratulujeme a želáme im veľa ďalších majstrovských nápadov a veľa úspechov počas štúdia.

Fotogaléria