Španielska kuchyňa v A klube
V dňoch 25. 1. - 28. 1. 2022 MOV Mgr. Krčíková, MOV Bc. Schwarzová, MOV Bc. Pekárová, MOV Bc. Priečková, MOV Bc. Brindzová, v spolupráci so školským odbytovým strediskom A klub, ktoré ponúka stravovanie pre širokú verejnosť, pripravili týždeň španielskej kuchyne. Vyučujúce pri príprave španielskych jedál odovzdali vedomosti a zručnosti nadobudnuté vďaka účasti na odbornej stáži v rámci projektu - č. 2020-1-SK01-KA116-077724 pod názvom: "Spracovanie a príprava rýb a morských plodov.", nielen svojim kolegyniam, ale aj žiakom ktorí v rámci prevádzky absolvujú svoje praktické vyučovanie.
Návštevníkov nášho odbytového strediska čakala nielen bohatá tematická výzdoba vo farbách španielskej vlajky, ale najmä bohatá ukážka španielskej gastronómie a ochutnávka nealkoholickej formy španielskeho nápoja Sangrie.
Počas tohto týždňa sme stravníkom v rámci jedálneho lístka ponúkli špeciality ako: Maurská polievka, Paella, Tortilla s avokádom, Cestovinový šalát s morskými plodmi, Rybie filé na pomarančoch, Kuracie stehno na madridský spôsob.
Ohlasy na takýto tematický týždeň boli zo strany zákazníkov pozitívne a naši dlhoroční zákazníci s nadšením privítali možnosť spoznať chuť stredomoria priamo v našom regióne.
MOV Bc. Priečková, MOV Mgr. Krčíková, MOV Bc. Schwarzová, MOV Bc. Pekárová, MOV Bc. Brindzová